Salud y Belleza en el Centro de Marbella. C/ Jacinto Benavente 17. Tel: 606 741 469 

RussianDeutschFinlandesSvenskaFrançaisEnglish
 
Masaje terapéutico

Jag har tandvärk, hur kan jag lindra den? Marbeclinic Marbella

.

Om du har tandvärk är det bästa du kan göra att gå till din tandläkare, eftersom en tandvärk är ett nödfall, och den smärtsamma tanden kommer inte att läka på egen hand. Smärtan är inget annat än ett symptom på att något är fel. Därför och för att undersöka smärtans ursprung måste du gå till en tandklinik så snart som möjligt.

Tandvärk Marbella 

Om du har tandvärk när du är i Marbella eller i närheten på Costa del Sol, ring oss på (+34) 951 388 283, eller kontakta oss med hjälp av formuläret på vår webbplats. Vi tar emot dig samma dag om det är brådskande, även på lördagar.
 
Tandvärk är ett vanligt problem. Tandsmärta kan vara mycket intensiv och orsakerna varierade, så det är viktigt att gå till tandläkaren snarast.

Vid tandvärk får du tid hos oss i Marbella på dagen.

Tandvärk kan förekomma som obehag i käken, eventuellt åtföljd av inflammation eller svullnad och obehag i tandköttet. Tandkänsligheten kommer också att öka, särskilt när du intar varma eller kalla drycker eller livsmedel. Om den smärtsamma tanden är infekterad, kan feber och allmänna sjukdomssymptom uppstå.
 
Tandvärk kan lindras med smärtstillande medel utan recept eller receptfria antiinflammatoriska läkemedel som du kan köpa på apoteket, men dessa botar inte orsaken till tandvärken och det är nödvändigt att rådfråga en akut tandläkare. Tänk på att långvarig användning av receptfria smärtstillande medel kan orsaka biverkningar och receptbelagda mediciner kan vara beroendeframkallande.

Vissa huskurer kan hjälpa till att lindra din tandvärk tills du kommer till tandläkaren:

Undvik mycket varma eller kalla drycker och livsmedel och mycket söta saker. Kyla kan appliceras på utsidan av det drabbade området, men smärtstillande medel eller is bör aldrig appliceras direkt på den drabbade tanden för att stoppa tandvärken.

Orsaker till tandvärk

Tandsmärtor är vanligtvis förknippade med förekomsten av håligheter orsakade av ansamling av bakteriell plack på grund av dålig tandhygien. Även om vi ibland tror att våra borstvanor är korrekta kan det finnas områden som är svåra att rengöra och bara tandläkaren kan upptäcka om det finns problem. Det är därför det är mycket viktigt att gå på regelbundna tandkontroller och göra en djup tandrengöring på kliniken minst en gång om året. Det är bra att kombinera användningen av tandborsten med tandtråd, munvatten eller orala irrigatorer, särskilt för personer som har tandställning och för dem som har tandimplantat.
 
Om en tand med hål inte får rätt behandling, kommer det att leda till en tandabcess, en tandböld, vilket kan göra att nerven utsätts för bakterierna i munhålan, vilket kan vara mycket smärtsamt.
 
Det finns andra saker som kan orsaka tandvärk, till exempel en parodontisk sjukdom som består av inflammation i tandköttet och tandköttssjukdom. Det vanligaste symptomet på periodontal sjukdom är blödning i tandköttet. När periodontal sjukdom utvecklas, får man periodontitis, tänderna kan bli lösa och de kan lossna om omedelbar behandling inte erhålls.
 
Ett tandtrauma, orsakat av olycka eller genom att bita något mycket hårt av misstag kan också orsaka smärta. Generellt är det bäst att få en röntgenbild tagen för att se hur illa tanden har skadats och kontrollera om det finns en spricka eller om tandnerven har skadats.

Bruxism

Stress och ångest kan orsaka tandslitage och smärta i tänderna eller käken. Detta kallas bruxism. Man gnisslar eller biter ihop tänderna omedvetet och under sömn. Tandläkaren kan rekommendera användning av en bettskena  när du sover och därmed skydda tänderna mot slitage.

Vi behandlar akut tandvärk på dagen, från måndag till lördag.

C/ Jacinto Benavente 17, Marbella
Tel: 951 388 283
www.marbeclinic.com

 
Boka tid! Ring (+34) 951 388 283 eller besök vår hemsida: Din Tandläkare - Tandklinik i Marbella. Akuttandläkare. Fotvård. Estetisk Medicin (marbeclinic.com) 

: